Satunnainen kuva

kaatajakisa2013-80

Uutiset

19.2.2020Kaataja 2020 kilpailukutsu (KISA PERUTTU)Lue lisää »4.5.2019Kaataja 2019 - TuloksetLue lisää »3.5.2019Kaataja 2019: 3D-eläinten vitaalitLue lisää »

Metsästystiimin esittely

Talviharkat

Tiimin toiminnan keskipiste on Oittaan maastoradalla, jossa harjoitellaan läpi vuoden. Talvisin pakkanen saatta paukkua lähellä 20 astetta ja lumi ylettyä parhaimmillaan reiteen asti, mutta ne eivät sitkeimpiä erämiehiä estä harjoittelemasta.

Harjoitusrata ja leiri pidetään kunnossa talkoilla, joita yleensä järjestetään parit alkukeväästä ja parit syksyllä. Talkoiden välillä itse kukin huolehtii sekä radan että maaston asiallisesta kunnosta noudattamalla sovittuja käytäntöjä. Tiimin kokouksia pidetään yleensä kahdet vuotta kohti, yksi lopputalvesta  ja yksi alkusyksystä.

Metsästysmahdollisuuksia löytyy lähinnä niiden tiimiläisten kautta, jotka kuuluvat johonkin metsästysseuraan. Vierailulupia on tippunut tasaiseen tahtiin. Viime vuosina on olut suosiossa myös uusmaalaisen omenatarhan rusakkojahdit, joissa bonuksena on voinut kytätä muutakin jouselle sallittua riistaa.

Tiimin tavoitteet voidaan kiteyttää seuraavaan:

  • kehittää jousiammunta- ja erätaitoja
  • harjoittaa luontoa ja eläimiä kunnioittavaa metsästystä
  • tehdä riistanhoitotyötä
  • tehdä jousimetsästystä tunnetuksi
  • vaalia eräperinteitä

Tiimi on Suomen Jousimetsästäjäinliiton (SJML) ja Suomen Metsästäjäliiton (SML) jäsenseura. SJML:n jäsenseurat järjestävät yhdessä mm.  jousimetsästysammunnan SJML cup-kilpailut. Robin Hood Jousimetsästystiimin järjestämä Kaatajakisa, yksi SJML:n cup-osakilpailuista, käydään perinteisesti keväisin Oittaalla. Kisatulokset löytyvät liiton sivuilta sekä Kaatajakisan osalta myös tiimin sivuilta.

Metsästystiimin toimintaan ja seuraan liittymiseen liittyviin kysymyksiin saat lisätietoja tiimin yhteyshenkilöiltä.


Metsästysakstiivisuus ja -tuloksellisuus

Tiimin jäsenmäärä eri vuosina